Uzņēmums Carelian Caviar aizņem 8000 kvadrātmetru plašu akvakultūras halli, kurā ir aptuveni 50 lieli baseini. Apstākļi baseinos tiek rūpīgi kontrolēti, izmantojot vismodernākos instrumentus. Visos baseinos kopā ir 170 mērījumu veikšanas punkti, kas nodrošina svarīgu informāciju par ūdens stāvokli, tostarp informāciju par temperatūru, pH līmeni un skābekļa saturu.
Lai izaugtu veselīgas zivis, nepieciešama laba ūdens kvalitāte un visi ūdens kvalitātes galvenie parametri jāuztur pareizā līmenī. Lai tiktu nodrošināta storu dzīvildze un veselīga attīstība, storu dzīves apstākļiem vienmēr jābūt perfektiem. Uzņēmums Carelian Caviar izmanto arī tā dēvētos “tīrās peldēšanas” baseinus, kuros ir tīrs, dzidrs un auksts ūdens.
“Mūsu zivsaimniecība atrodas Somijas ezeru reģiona vidū, un pēdējā zivju audzēšanas posmā pirms ikru nēršanas zivis tiek ievietotas tekoša ūdens baseinos, kuros nav barības un kas piepildīti ar tīru Saimā ezera ūdeni. Tieši šis ūdens mūsu kaviāram piešķir tā unikālo, izcilo garšu,” skaidro uzņēmuma Carelian Caviar ražošanas vadītājs Jani Rantula.
Lai gan svarīgi ir itin visi parametri, visbūtiskākais zivju dzīvildzes nosacījums ir skābeklis.
“Skābeklis ir mūsu sistēmas dzīvības sula – bez skābekļa ražošana nav iespējama,” atzīst Jani Rantula, paskaidrojot, ka, tā kā ūdens tiek recirkulēts caur 50 dažādiem baseiniem, nepieciešama pastāvīga skābekļa padeve.
“Skābekļa līmenis ir ārkārtīgi svarīgs, jo gadījumā, ja tas samazinās vai, gluži pretēji – palielinās, tiek radīta kaitīga ietekme uz zivju augšanu,” piebilst Jani.