Tik komplekss džins kā šis netop vienas nakts laikā, tomēr Barekstena gadījumā liela daļa darba patiešām tika paveikta naktī.
“Pēc dabas esmu pūce, tāpēc pirmais posms manu produktu izstrādes procesā parasti notiek nakts vidū manā virtuvē,” atzīst Barekstens, paskaidrojot, ka viņu visbiežāk var redzēt pie virtuves galda agrā rītā, destilējot un izmēģinot dažādus augus, no kuriem daudzus viņš audzē vai ievāc pats.
“Es mēģinu izmantot visus produktus, kas ir ap mani. Ja man šķiet, ka kaut kam varētu būt labs aromāts, es to atsevišķi destilēju. Mēģinu noskaidrot, kas nosaka konkrētā produkta raksturu, pirms iekļauju to receptē,” viņš piebilst.
Kad tiek atrasta piemērota sastāvdaļa, šo sastāvdaļu nogādā OSS Craft Distillery laboratorijā. Tur to analizē, pārbauda un pēc tam iekļauj pilna apjoma izmēģinājuma destilācijas procesā.
“Līdz šim brīdim esmu veicis apmēram 250 destilācijas. Piecas līdz desmit no tām ir nonākušas līdz pilna apjoma 600 litru izmēģinājuma destilācijas fāzei. Tas, ko mēs iegūstam beigās, ir veiksmīgs globāls zīmols,” Stigs Barekstens secina.
Teksts: Isabelle Kliger
Foto: KIND