Viens no pārtikas rūpniecības galvenajiem uzdevumiem ir efektīva kontrole vai - ideālā variantā - bakteriālas aktivitātes novēršana. Cīņā pret baktērijām viens no visefektīvākajiem ieročiem ir atdzesēšana un sasaldēšana.
Kad temperatūra ir zemāka par sasalšanas punktu, mikroorganismu augšanas process strauji samazinās. Vēsāka temperatūra un zemāka brīvā ūdens šķidruma aktivitāte atņem mikroorganismiem ūdeni, kas tiem nepieciešams, lai varētu noritēt to metaboliskais process.
Pārtikas produktu atdzesēšana samazina baktēriju augšanas risku. Strauja produkta atdzesēšana (pazīstama arī kā ātrā sasaldēšana vai kriogēnā sasaldēšana) samazina šo risku vēl vairāk.
Kriogēnās sasaldēšanas gadījumā tiek saglabāta arī pārtikas produkta kvalitāte. Sasaldējot izveidojas ledus kristāli. Jo tie ir mazāki un vienmērīgāk izklāti, jo labāka atlaidinātā produkta kvalitāte un garša. Ātrā sasaldēšana kriogēnā temperatūrā ir vienīgais veids, kā nodrošināt to, lai mazie ledus kristāli izveidotos vienādi gan produkta šūnu iekšpusē, gan ārpus tām.
Gadu desmitu pieredze
Būdams pasaulē vadošais uzņēmums pārtikas produktu atdzesēšanas un sasaldēšanas tehnoloģijās, AGA ir nodrošinājis inovatīvus risinājumus jau vairākas desmitgades. Mums ir unikāla kvalifikācija un plašs kriogēno frīzeru klāsts, lai izpildītu Jūsu visstingrākās prasības attiecībā uz strauju līnijveida sasaldēšanu un atdzesēšanu. Mūsu kriogēnās iekārtas izmanto oglekļa dioksīda un slāpekļa gāzes, lai strauji pazeminātu produkta temperatūru neatkarīgi no tā, vai vēlaties pasargāt pārtiku vai uzlabot apstrādes procesu. Kriogēna sašķidrinātās gāzes nodrošina arī efektīvu, pielāgotu veidu ar zemu trokšņa līmeni, lai transportēšanas laikā saglabātu precīzu atdzesēto vai sasaldēto pārtikas produktu temperatūru.
Oglekļa dioksīda (CO2) sniegs, kas pazīstams arī kā sausais ledus, ir ļoti iedarbīgs un viegli lietojams dzesēšanas līdzeklis. Atmosfēras spiediena ietekmē sašķidrinātais oglekļa dioksīds pārvēršanas cietā oglekļa dioksīda sniegā pie –79ºC (–109ºF). CO2 cietā fāze padara to ārkārtīgi efektīvu ar produktiem mikseros, maisītājos, konteineros, kartona kārbās un kombinētos iepakojumos.
CO2 sniegs visefektīvākais ir savienojumā ar pielāgotiem sniega ragiem vai sprauslām. Esam izstrādājuši veselu klāstu tam paredzētu izplešanās sprauslu, kas nodrošina efektīvu sniega ražošanu un ātru atdzesēšanu. Piedāvājam arī dažādus sniega ragus, sākot no manuālām portatīvajām ierīcēm līdz pastāvīgām iekārtām. Visas mūsu kriogēnās ierīces ir izstrādātas, lai nodrošinātu maksimālu efektivitātes līmeni, un tās vienlaikus atbilst arī nozares augstākajiem higiēnas standartiem.
Sazinieties ar mums, lai uzzinātu, kā Jūs varat novērst tādām rūpniecības nozarēm raksturīgās ar sasaldēšanu un dzesēšanu saistītās problēmas kā:
- Piena produkti
Jutīgu piena produktu apstrāde, jo īpaši saldējuma cietināšana, desertu stabilizēšana, utt. - Sausā pārtika un konditorejas izstrādājumi
Daļēji izceptas maizes sasaldēšana, maizīšu, sālsstandziņu, utt. gatavo konditorejas izstrādājumu ātrā sasaldēšana - Zivis un jūras veltes
Droša veselu zivju un zivju filejas, garneļu, ēdamo gliemežu un citu vēžveidīgo apstrāde - Augļi un dārzeņi
Formas, struktūras un garšas saglabāšana pēc atlaidināšanas - īpaši ar tādiem augstvērtīgiem produktiem kā zemenes un avenes - Gaļa
Burgeru, gaļas šķēlēs, maltās vai grieztās gaļas un gaļas gabalu (piemēram, siteņu) saindēšanas risku samazināšana
Gatavie un sabiedriskās ēdināšanas pārtikas produkti
IFQ (atsevišķi ātri sasaldētu) pārtikas produktu, gatavo ēdienu, picu, panētu un ceptu produktu un arī kārtaino produktu kvalitātes saglabāšana.