Oksidēšanās ir ķīmiska reakcija, kurā atmosfēras gaisā esošais skābeklis, kas ieskauj ēdienus un dzērienus, produktu saēd. Tas var notikt gan apkārtējā temperatūrā, gan zemākā (piemēram, ierastā kārtībā glabājot bezalkoholiskos dzērienus, eļļas, augļus un dārzeņus vai gatavus pārtikas produktus). Tas var notikt arī paaugstinātā temperatūrā, piemēram, apstrādes laikā vai cepot palielinātā tauku saturā.
Kā AGA var palīdzēt
Piegādājam pārtikas kvalitātes slāpekli un citas inertās gāzes, kas novērš vai samazina oksidēšanās iedarbību. Piemēram, slāpekļa līmeni var izmantot, lai saglabātu zemu skābekļa līmeni produktā un ap to. Inertā atmosfēra stabilizē produktu un paildzina glabāšanas laiku.
Izsmidzināšana ir viens no trim galvenajiem inertēšanas procesiem, kas uzlabo produkta kvalitāti un ilgmūžību.
Veicot izsmidzināšanu, ēdienam vai dzērienam tiek pievienota vai izlaista cauri tāda gāze kā slāpeklis, oglekļa dioksīds vai argons. Šajā procesā atmosfēras gāzes tiek aizstātas ar inertu atmosfēru. Tiek novērsta nevēlamu vielu rašanās, aizkavējot un samazinot nevēlamas ķīmiskās reakcijas ar skābekli. Tādējādi tiek saglabāta ēdiena kvalitāte.