Pārtikas ražotāji vienmēr ir meklējuši veidus, kā paildzināt produkta glabāšanas laiku. Viņi vēlas to panākt, neizmainot pārtikas preču fizikālās vai ķīmiskās īpašības un nepievienojot nedabiskas sastāvdaļas. Iepakošana aizsargatmosfērā (MAP) ir ideāls risinājums. Šī dabiskā metode strauji gūst popularitāti visā pasaulē. Tā var papildināt arī alternatīvas pārtikas saglabāšanas metodes.
Esam izstrādājuši veselu klāstu specifiska pielietojuma iepakojuma risinājumus ar mūsu MAPAX® zīmolu. Apvienojot mūsu plašās zināšanas par pārtikas produktiem, gāzu maisījumiem un iepakojumiem, MAPAX paildzina glabāšanas laiku dabiskā veidā.
Ar MAPAX Jūs varat:
- Palielināt pārdošanas rādītājus, apmierinot pieaugošo pieprasījumu pēc svaigiem un dabiskā veidā saglabātiem produktiem
- Paildzināt glabāšanas laiku, neizmantojot ķimikālijas un nesasaldējot
- Paildzināt uzglabāšanas laiku sadales tīklā par dienām vai pat nedēļām
- Saglabāt garšu, struktūru un izskatu
- Palielināt ražošanas un sadales efektivitāti, samazinot izmaksas.
Panākumi sadarbojoties
Mēs cieši sadarbojamies ar pārtikas izpētes institūtiem daudzās valstīs, piemēram, ar SIK (Zviedrija), VTT (Somija), Campden (Apvienotā Karaliste), un mūsu klienti ir pārtikas apstrādes jomas uzņēmumi no visas pasaules. Lai katram pielietojumam izveidotu vislabāko atmosfēru, mēs cieši sadarbojamies arī ar iepakojuma materiālu un iekārtu piegādātājiem. Iepakojumā esošo atmosfēru ietekmē vairāki faktori: pārtikas produkts un tā īpašības, mikrobioloģiskā aktivitāte, higiēnas prasības un pirms iepakošanas periods un temperatūra. Tāpat svarīga ir iepakojuma caurlaidība un citas īpašības, brīvās gāzes daudzums iepakojuma iekšienē un skābekļa atlikuma līmenis.
Piemēram, produktos ar zemu tauku un augstu mitruma saturu MAP kavē mikroorganismu augšanu. Produktos ar augstu tauku saturu un zemu ūdens aktivitāti primārais uzdevums ir aizkavēt oksidēšanās procesus.
Tehnoloģija
MAPAX gāzu maisījumus veido parastās atmosfēras gāzes, tādas kā oglekļa dioksīds (CO2), slāpeklis (N2) un skābeklis (O2). Mikrobioloģiskos augšanas procesus var aizkavēt arī ar citu gāzu palīdzību, piemēram, slāpekļa oksīdu (N2O), argonu (Ar) un ūdeņradi (H2). Šīs gāzes var izmantot atsevišķi vai jauktā veidā atbilstoši individuālajiem rādītājiem.
Piemēram, CO2 ir visefektīvākais līdzeklis mikroorganismu (tādu kā pelējums un citu parasto aerobo baktēriju) augšanas procesa aizkavēšanā. Tas izšķīst pārtikas produkta šķidrajā un tauku fāzē, samazinot tā pH līmeni. Tas iekļūst arī bioloģiskajās membrānās, izmainot to caurlaidību un funkcijas. Kā inertā gāze slāpeklis galvenokārt tiek izmantots, lai, iepakojumā aizstājot skābekli, novērstu oksidēšanos. Tā kā slāpeklim piemīt zema šķīdība ūdenī, tas pasargā arī no iepakojuma saplakšanas, saglabājot iekšējo apjomu.
Kaut arī lielākajā daļā iepakojumu skābekļa līmenim jābūt pēc iespējas zemākam, svaiga gaļa ir izņēmums. Šajā gadījumā skābeklis palīdz saglabāt ar skābekli apgādāta mioglobīna veidu, kas gaļai piešķir sarkano krāsu. Tas ļauj augļiem un dārzeņiem elpot.
Pielāgoti iepakojumi
Mēs piegādājam plašu MAPAX risinājumu klāstu, kas paredzēts šādu rūpniecības nozaru vajadzībām:
- Piena produkti
- Sausās pārtikas un konditorejas izstrādājumi
- Zivis un jūras veltes
- Augļi un dārzeņi
- Gaļa
- Gatavie ēdieni un sabiedriskās ēdināšanas produkti
Lūdzu noklikšķiniet, lai palielinātu attēlu.