Oksidēšanās ir ķīmiska reakcija, kurā atmosfēras gaisā esošais skābeklis, kas ieskauj ēdienus un dzērienus, produktu saēd. Tas var notikt gan apkārtējā temperatūrā, gan zemākā (piemēram, ierastā kārtībā glabājot bezalkoholiskos dzērienus, eļļas, augļus un dārzeņus vai gatavus pārtikas produktus). Tas var notikt arī paaugstinātā temperatūrā, piemēram, apstrādes laikā vai cepot palielinātā tauku saturā.
Palīdzība no AGA
Piegādājam pārtikas kvalitātes slāpekli un citas inertās gāzes, kas novērš vai samazina oksidēšanās iedarbību. Piemēram, slāpekli izmanto, lai saglabātu zemu skābekļa līmeni produktā un ap to. Inertā atmosfēra stabilizē produktu un paildzina glabāšanas laiku.
Aizsargslāņa veidošana ir viens no trim galvenajiem inertēšanas procesiem, ko pielieto, lai novērstu oksidēšanos.
Gaiss produkta iepakojuma dobumā vai augšējā daļā var saturēt mitrumu un skābekli. Augstas tīrības slāpeklis ir pilnīgi sauss un inerts, tādējādi pasargājot to no reaģēšanas ar produktu, aizstājot gaisu iepakojumā. Tas ir drošs un uzticams veids, kā pasargāt pārtikas produktus no oksidēšanās iedarbības.
Mēs piegādājam arī augstas precizitātes vārstu kontroles sistēmas pārtikas produktu tvertņu vai konteineru uzpildīšanai vai iztukšošanai. Šie vārsti saglabā pastāvīgu aizsargslāni, automātiski regulējot slāpekļa saturu.
Slāpekļa aizsargslāņa veidošana ir ideāli piemērota tvertnēm, kurās tiek glabātas apstrādes procesā esošas un gatavās eļļas.